[Интервју] Ѓорѓе Јовановиќ: Центар-Јадро е место за културни настани по модел на цивилно-јавно партнерство

Во периодот од септември 2019 до февруари 2020, културни работници заедно со Општина Центар и помош од бизнис-заедницата го реновираа руинираниот објект на месната заедница „Даме Крапчев“, во скопско Дебар Маало. Така се роди Културно-социјалниот простор (КСП) Центар-Јадро. Тој е своевидно продолжение на културни и социјални свртувалишта од минатото како АКСЦ, Точка, Це-ка… Односно, инклузивен … Continue reading [Интервју] Ѓорѓе Јовановиќ: Центар-Јадро е место за културни настани по модел на цивилно-јавно партнерство