[Инфографик] Што има во биографиите на новата предлог-Влада?

Економисти и правници се најголем дел од 21 члена на предложениот состав на Владата на Република Северна Македонија, предводена од мандатарот Димитар Ковачевски кој вчера ја достави Програмата на Владата до Собранието. Шестмина од предложените владини функционери имаат образование поврзано со економијата, петмина се правници, двајца имаат медицинско образование, а во Владата ќе седат и … Continue reading [Инфографик] Што има во биографиите на новата предлог-Влада?