Инцидент на прославата на Мечкин Камен, навивачи со пластични шишиња и пцовки кон владината делегација

Пластични шишиња, свирежи и говор на омраза беа упатени денеска кон владината и собраниската делегација, како и кон дел од дипломатскиот кор во Македонија кои присуствуваа на одбележување на Илинден во Крушево. Група навивачи предизвика скандал за време на доаѓањето на делегациите, а по завршувањето на манифестацијата тргнала кон претставниците на Владата, но била спречена од полициското … Continue reading Инцидент на прославата на Мечкин Камен, навивачи со пластични шишиња и пцовки кон владината делегација