„Хјуман Рајтс Воч“: Грција да обезбеди услови за децата мигранти без придружба и да ги заштити од коронавирусот

Грција треба да ослободи стотина деца мигранти без придружба кои ги држи во крајно лоши услови и да им најде сместување како би ги заштитиле од коронавирусот, бараат од организацијата за заштита на човековите права „Хјуман Рајтс Воч“ (ХРВ), пренесува „Н1“. Од ХРВ сопштуваат дека 331 дете од 31 март се наоѓа во „полициски ќелии … Continue reading „Хјуман Рајтс Воч“: Грција да обезбеди услови за децата мигранти без придружба и да ги заштити од коронавирусот