[Галерија] Девојките од Универзална сала

Со тричасовен уметнички перформанс на пет девојки пред излозите на Универзална сала, во организација на СТАР – Прв колектив на сексуални работници на Балканот, синоќа скопјани го доживеаја „шармот“ на улицата на црвените фенери со борделите во Амстердам, но и на времето кога Скопје живеел боемски живот. Синоќешниот „Skopje red light district 2020“ беше потсетник … Continue reading [Галерија] Девојките од Универзална сала