[Галерија] „Департизација сега“ – културните работници маршираа низ Скопје

„’Шчо направивме и шчо треба да направиме’ ќе не праша големиот Крсте Петков Мисирков во неговата бесценета книга ‘За македонцките работи’. Да правиме недопустливи грешки и да ја избркаме публиката од театарот? Да се преквалификуваме во службеници, ние актерите, да ги блокираме вратите на театарот, да му ставиме катанец, клуч?“, запраша актерот Бранко Бенинов од … Continue reading [Галерија] „Департизација сега“ – културните работници маршираа низ Скопје