#FridaysForFuture: Собрани потписите, барањата ќе ги поднесеме до Советот на Град Скопје

За еден ден, локалниот огранок на иницијативата #FridaysForFuture успеа да собере 104 потписи кои им беа потребни за да ги поднесат нивните барања на разгледување во Советот на Град Скопје. Тие им се заблагодарија на граѓаните кои во петокот се потпишаа на петицијата и нагласија дека поддршката може да се изрази и преку присуство на нареден … Continue reading #FridaysForFuture: Собрани потписите, барањата ќе ги поднесеме до Советот на Град Скопје