[Фото] Средношколци со протест пред МОН побараа кратење на материјалот за матура

„Колку настава, толку матура“, „Тест, а не стрес“, „Бидете во чекор со генерацијата“, со вакви и слични транспаренти, десетици средношколци денеска протестираа пред Министерството за образование и наука (МОН), барајќи кратење на материјалот за матура. На протестот кој го организираше Организацијата за дијалог и афирмација на средношколците и студентите (ОДАС), се приклучија и студенти, откако … Continue reading [Фото] Средношколци со протест пред МОН побараа кратење на материјалот за матура