[Фото] Културна „окупација“ на автобус на ЈСП

Предавање, мала дискусија, читање поезија, дружба, свирка… Сето тоа во автобус на ЈСП, кој со 40-ина патници направи тура низ улиците на Скопје и потсети дека уметноста и културата можат да најдат и „окупираат“ најразлични места за експресија и поврзување меѓу културните фанатици. Почетна станица на оваа несекојдневна автобуска тура наречена „Омнибустопија“ беше „Фонтана“ кај … Continue reading [Фото] Културна „окупација“ на автобус на ЈСП