[Фото] „Ајде да ги замениме оброците“ – студентите им оставија лепче и зденка на пратениците

Чинии со лепче и зденка беа оставени попладнево пред законодавниот дом, каде десетици студенти протестираа и од пратениците побараа „да ги заменат оброците“. Во собраниската зграда пак, течеше средба помеѓу претставници на универзитетските студентски собранија, пратеници и претставници од Министерството за образование и наука, откако по бурните реакции на јавноста беа повлечени измените на Законот … Continue reading [Фото] „Ајде да ги замениме оброците“ – студентите им оставија лепче и зденка на пратениците