Енергичен настап на Фатумата Дијавара на „Оффест“

Расположена и преполна сала во Националната опера и балет и пораките испратени преку музиката го означија третиот ден на „ОФФест“. Малијката Фатумата Дијавара испрати пораки за убавината на Африка и нагласи дека  нема само „војни и економски кризи“, туку ја пренесе и важноста на образованието и убавината на различностите. Аудиториумот пулсираше заедно со ритмовите на … Continue reading Енергичен настап на Фатумата Дијавара на „Оффест“