Дубравка Угрешиќ: Стана исто дали купувате Ајфон 7 или новата книга од Мураками

„Вие ме поканивте на роденден, на петтиот јубилеј на Фестивалот, а јас ќе речам дека путерот во тортата е малку бајат. Иако не е особено љубезно да се приговара. Но знаете, јас сум против фестивализација на книжевноста…“ му рече Дубравка Угрешиќ на Сеид Сердаревиќ, селекторот на Фестивалот на светска книжевност, на фестивалската трибина насловена „Разоткривање“, … Continue reading Дубравка Угрешиќ: Стана исто дали купувате Ајфон 7 или новата книга од Мураками