Деца и млади од маргинализирани групи се едуцираа и цртаа во Зоолошката градина

Убаво време, весел џагор и патеки исполнети со насмеани лица. Ваква е сликата во Зоолошката градина во Скопје деновиве бидејќи се одржува настан за помош и поддршка за социјално ранливите и маргинализирани категории на деца во државата, организиран од здружението СУПОРТИВА. Здружението се обидува да им овозможи простор за изразување и дружење на овие деца … Continue reading Деца и млади од маргинализирани групи се едуцираа и цртаа во Зоолошката градина