#COP24: Климатските промени се најголемата закана за здравјето на луѓето

Врската помеѓу здравјето и климатските промени не може да се игнорира- двете се силно поврзани и превземањето активности за ублажување на климатските промени ќе значи спасување на 7 милиони животи годишно кои ги губиме само поради аерозагадувањето. Пораката доаѓа од Светската здравствена организација за време на 24-тата конференција за климатски промени која се одржува од … Continue reading #COP24: Климатските промени се најголемата закана за здравјето на луѓето