„ChatGPT4“: „OpenAI“ пушти нова, посилна верзија на чет-ботот

Истражувачката лабораторија за вештачка интелигенција „OpenAI“ објави понова и посилна верзија од чет-ботот „СhatGPT“, за кој велат дека е покреативна, поточна и помалку пристрасен од првичната верзија, пренесува „Гардијан“. Според компанијата, новиот систем е мултимодален модел, што значи дека може да се „храни“ од текст и од слики, дозволува корисниците да поставуваат прашања за слики. … Continue reading „ChatGPT4“: „OpenAI“ пушти нова, посилна верзија на чет-ботот