Блокада на булеварот и обид за уривање на тарабите во одбрана на преостанатото зеленило во Аеродром

Неколку стотици граѓани попладнево се собраа пред тарабите кај Мајчин дом, за да го изразат својот револт од уништувањето на зеленилото за изградба на висококатница. Го блокираа булеварот „Јане Сандански“, а дел од нив се обидоа да ги урнат тарабите со што побараа отказ од градоначалникот Златко Марин, кој не го одржа ветувањето со кое ги … Continue reading Блокада на булеварот и обид за уривање на тарабите во одбрана на преостанатото зеленило во Аеродром