„Билка“: Небулозно е канабис да се препишува само за четири болести, кога во светот се користи за над 100  

Познато е дека во светски рамки со канабис се третираат над 100 болести и состојби како аутизам, Паркинсова болест, Алцхајмер, фибромијалгија, анорексија, глаукома, мигрена, разни болки, несоници, депресија, зависности… Но, кај нас, според законот од 2016, ваквата листа е „заглавена“ само на канцер, ХИВ, мултиплекс склероза и епилепсија, па затоа Здружението „Билка“ бара проширување на … Continue reading „Билка“: Небулозно е канабис да се препишува само за четири болести, кога во светот се користи за над 100