Би „Зборле“, македонска верзија на онлајн играта „Вордл“

Откако онлајн играта „Вордл“, стана омилена дневна рутина и го „зарази“ светот, софтверскиот инженер Томче Делев ја адаптираше едноставната игра со зборови на македонски јазик.  И така Би „Зборле“. Делев објаснува дека на 20 јануари ја објавил првична бета верзија од играта, но речникот не бил подготвен. Но, веќе до крајот на денот речниот бил … Continue reading Би „Зборле“, македонска верзија на онлајн играта „Вордл“