Автобусот кој изгоре не бил пријавен за меѓународен превоз – започната постапка за одземање на лиценцата на компанијата

Автобусот кој 2 часот по полноќ изгоре во Бугарија, а во кој загинаа 45 лица, од кои најголем дел македонски државјани не бил пријавен за превоз на патен сообраќај од страна на компанијата „Беса транс“ и поради тоа, возилото го нема во електронската база на Министерството за транспорт и врски (МТВ), изјави вечерва министерот Благој … Continue reading Автобусот кој изгоре не бил пријавен за меѓународен превоз – започната постапка за одземање на лиценцата на компанијата