[Аудио] УраЗаКултура: Ако оживеат напуштените заборавени простори, ќе оживее и заедницата

Напуштените и заборавени простори се потенцијал за колективен ангажман и за нови, неискористени можности за заедницата. Според граѓани, уметници и активисти, со оживување на вакви објекти, доколку станат самоодржливи и функционални, можат да донесат разни активности за локално население и организации – дебати, работилници, проекции, културни настани, да биде простор за дружење, за состаноци, јога, за родители … Continue reading [Аудио] УраЗаКултура: Ако оживеат напуштените заборавени простори, ќе оживее и заедницата