[Аудио] Skills that pay the bills: Со развој на стартапите до намалување на одливот на мозоци

Секој трет залак што денес ќе го изедете е благодарение на пчелите. Тие се главни опрашувачи на 80 отсто од раститениот свет, но и се најподложни на климатските промени. Познатиот научник Алберт Ајнштајн прогнозирал дека доколку пчелите исчезнат, на човечкиот вид би му преостанале уште 4 години живот. Во обид да го променат ова, македонскиот … Continue reading [Аудио] Skills that pay the bills: Со развој на стартапите до намалување на одливот на мозоци