Алвин Салимовски и „Roma Rock School“ на ENGAGE 2018

Алвин Салимовски, директорот во ОУ „Браќа Рамиз-Хамид“ од Шуто Оризари-Скопје и основач и претседател на Здружението за мултиетничко музичко образование „Roma Rock School“ е еден од говорниците на седмото издание на ENGAGE конференцијата на друштвен активизам што ќе се одржи на 12-ти мај, во Музејот на современа уметност во Скопје. Салимовски на ENGAGE 2018 ќе зборува … Continue reading Алвин Салимовски и „Roma Rock School“ на ENGAGE 2018