Стружани запалија ѓубре пред општината во знак на протест против дивата депонија

Жителите на Струга и денеска продолжија со протестите, барајќи итно да се реши проблемот со дивата депонија. Тие пред општинската зграда запалија ѓубре, како еден вид на перформанс, потсетувајќи дека депонијата го загадува воздухот во градот, но и околината. Momentalbo vo Struga pic.twitter.com/d9gm1xmXgT — Брсјак (@nelkoski) June 15, 2017 Тие велат дека се уште нема конкретни … Continue reading Стружани запалија ѓубре пред општината во знак на протест против дивата депонија