Две здруженија се регистрирале под името Студентски пленум, Пленумци реагираат за злоупотреба

Студентски пленум отсега не е поим кој означува само хоризонтално поставено организирање, односно, според веб-страницата на Државниот централен регистар, ова име го дели и Здружението за одбрана и заштита на студентските права во Скопје. „Дознавме дека се регистрирани две здруженија со име “Студентски пленум”. Ова го сметаме за злоупотреба и посочуваме дека ние тоа не сме … Continue reading Две здруженија се регистрирале под името Студентски пленум, Пленумци реагираат за злоупотреба