„Младински изборни муабети“ за најголемите проблеми на младите, но без претставници од ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ

Младинската невработеност, иселувањето и младинското учество, беа темите на кои денес дискутираа петмина млади кандидати за пратеници на настанот „Младински изборни муабети“. Дебатата организирана од НМСМ, која е дел од кампањата #ИЗБОРИСЕ на Националниот младински совет на Македонија (НМСМ), ги соочи младинските претставници на политичките партии и коалиции со најгорливите проблеми со кои се соочуваат … Continue reading „Младински изборни муабети“ за најголемите проблеми на младите, но без претставници од ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ