„Изборен компас Македонија“ – онлајн алатка ги споредува ставовите на гласачите со оние на партиите

Граѓаните отсега ќе може да ја споредат својат став со оној на партиите кои ќе учествуваат на престојните парламентарни избори преку бесплатната онлајн алатка, која е производ на Институтот за истражување и општествени иновации – Импакт. Со „Изборен компас Македонија“ граѓаните имаат можност да одговорат на серија од 30 внимателно избрани искази по важни прашања групирани … Continue reading „Изборен компас Македонија“ – онлајн алатка ги споредува ставовите на гласачите со оние на партиите