Ана Албот: Пешачиме по рутата на бегалците за тие еден ден да се движат слободно и без страв

Ана Албот е новинарка и активистка од Полска која неколку години живее со своето семејство во Германија. Згрозена од она што се случува во Сирија, таа пред три месеци ја покрена иницијативата „Граѓанскиот марш за Алепо“. Се повеќе луѓе од различни држави се вклучуваат за да пешачат по рутата на бегалците, упатувајќи силна порака – за мир … Continue reading Ана Албот: Пешачиме по рутата на бегалците за тие еден ден да се движат слободно и без страв