„Жал ни е што сме пропуштиле технички грешки“ – се јавија авторките на учебникот по Историја и општество

Откако вчера се јавија реакции за пронајдени грешки во учебникот по Историја и општество за петто одделение чии автори се Анита Ангеловска и Гликерија Илиоска, тие се обратија до јавноста преку соопштение на социјалните мрежи. Преку објава на Фејсбук, Ангеловска вели дека грешките ги забележале веднаш по печатењето на финалната верзија на учебниците, а за … Continue reading „Жал ни е што сме пропуштиле технички грешки“ – се јавија авторките на учебникот по Историја и општество