За наука ќе има најмал буџет во последнава деценија, а министерот Шаќири се фали со вложувања во научни истражувања

„Науката е мотор на практиката, стожер без чиишто научни докази и достигнувања е невозможен каков било прогрес“. Ова се зборовите со кои вчера министерот за образование, Јетон Шаќири, се обратил пред присутните на Меѓународниот конгрес на хуманистички и општествени науки и уметности на Универзитетот во Тетово. Министерот ги споменал и вложувањата во науката и научно … Continue reading За наука ќе има најмал буџет во последнава деценија, а министерот Шаќири се фали со вложувања во научни истражувања