Втора средба на Средношколски пленум утре во Битола

Битолските средношколски го најавија вториот Средношколски пленум кој ќе се одржи утре, 16 март во СОУ „Таки Даскало“ во Битола.

Од пленумот посочуваат дека по сите закани и опструкции кои тие ги имаат од страна на директорите на средните училишта, на вториот пленум ќе се дискутира и ќе се спротивстават аргументите за нивните барања, а ќе се утврдуваат и идните чекори на Пленумот.

Премрзнати пред своето училиште, битолските средношколци одржаа прв пленум

„Дојдете и приклучете се, Пленумот е на сите средношколци“, порачуваат битолските средношколци.

Почетокот на Пленумот е најавен во 19 часот.