Вработените во „Твитер“ волонтерски ги напуштаат работните места, Маск привремено ги затвори канцелариите

Компаниското преземање на „Твитер“ од страна на Илон Маск предизвика многу откази и волонтерски напуштања на работните места, па тој сега се обидува да ги задржи вработените додека се случуваат големи внатрешни промени во компанијата, пренесува „Гардијан“. Кризата во „Твитер“ стана поголема откако денес стотици вработени во компанијата известија дека го одбиле ултиматумот на новиот … Continue reading Вработените во „Твитер“ волонтерски ги напуштаат работните места, Маск привремено ги затвори канцелариите