[Видео] Жолто-синиот свет на режисерот David Fincher

Филмскиот свет на американскиот режисер David Fincher најчесто изгледа валкан и обоен со жолта боја, освен ако не е ладен и претставен со сина боја. Ликовите во неговите филмови како „Fight Club“, „The Social Network“ и „Gone Girl“ без разлика што прават, тие поминуваат низ еден од овие два филтри. Во видеото подолу е прикажан неговиот стил со дел од неговите најдобри филмски остварувања.