[Видео] Во внатрешноста на големиот хадронски колајдер на ЦЕРН

Големиот хадронски колајдер на ЦЕРН (Европската организација за нуклеарно истражување) е импресивен поради голем број причини. Во новото видео направено од BBC е прикажана внатрешноста на најголемиот научен експеримент во светот, заедно со интересни факти поврзани со неговата работа.