[Видео] Велешани гледаа филм од своите автомобили

Со проекција на филмот „Colide“, синоќа велешани имаа можност да го проследат првото кино на отворено од своите автомобили.

Организатори беа „Транспарент Фјучр“, група млади ентузијасти кои сакаат да организираат настани од општествен и хуманитарен карактер и да придонесат можности младите да го разубават своето место на живеење без потреба на политичка активност.

Тие соопштија дека собраните средства од настанот ќе бидат донирани во хуманитарни цели.

Погледнете ја атмосферата од синoќа преку краткото видео:

https://www.facebook.com/transparentfuture.org/videos/676425166247948/?__xts__%5B0%5D=68.ARB1s5p6D645CzN0KtYNFqaN42ghUFL8qAMsGRVteK-lIn5UPpotITn_Qgdf6W3-pXWqc4RQszjsSihAP1KqifJQ2QtAnVLjIZT6LMz8je1yTnmvszjukiJoJRDbfiQ5PBlSevXvi9sN2bEMMyP4j2ch_LMwiWoWLzM0vlLs032KubfjyT4kJKP-tJTfZ97yaw69cMXlmLYzYHfaBP72hMuzEhBa-iZxg6mWKcPYaC9w-kAB5_ahoypYgZ3G_J3-z10GLaICVzCagSOiiLs6AGcNP4u26V7KKHNXzdBSu4zydFsVQ7qe1e8ATkk73mOYaEhn5xa-WUGn-mee8sYTuSoQ3TZ0cXQLXns&__tn__=-R