[Видео] Ученици ја изведуваат „Die Roboter“ на Kraftwerk

Во минатото, часовите по музичко на децата во Германија главно се состоеле од учење народни песни и вежбање на химната на земјата. Денеска, во едно основно училиште во Мајнц, децата ја изведуваат електронската класика на Kraftwerk од 1978, „Die Roboter“ со картонски роботски костими и специјална кореографија. Погледнете го оваа одлична изведба: