[Видео] Со скандирање „Нема правда нема мир“ и „Правда за Ромите“ се одржа протестот против полициска бруталност во Битола

„Нема правда, нема мир“, „Правда за Ромите“, „Роми полицајци“, беа дел од паролите кои денеска се слушаа во Битола, каде се одржа протестот против полицијска бруталност, откако пред два дена битолчани Роми беа претепани од полициски службеници. Протестот започна попладне, а засегнатите граѓани се движеа по Главната улица во Битола, до седиштето на битолската полиција. … Continue reading [Видео] Со скандирање „Нема правда нема мир“ и „Правда за Ромите“ се одржа протестот против полициска бруталност во Битола