[Видео] Што е муабетот со… Претседателските избори?

Претседателските избори вообичаено не го добиваат вниманието кое го имаат парламентарните избори. Но, нивната важност е иста и со останатите избори, иако претседателската функција навидум изгледа како помалку значајна отколку пополнувањето на пратеничките столчиња и формирањето на владата. Но, што е муабетот со претседателските избори, како се одвива изборниот процес, кој може да биде претседател … Continue reading [Видео] Што е муабетот со… Претседателските избори?