[Видео] Луѓето во Токио кои живеат во интернет кафеа

Во Токио, патувањето од дома до работното место е толку долго, а становите се толку мали, што некои луѓе спијат во места како iCafe Akibaplace.
Ваквите интернет кафеа им обезбедуваат на луѓето кои се сместени таму топол туш, оброк, облека и се друго што може да им затреба во алтернативниот дом.

Guardian ја прикажува револуцијата во урбаното живеење во Токио, поминувајќи една ноќ во јапонските „домови кои се наплаќаат од час“.