[Видео] Кратка и духовита историја на Јапонија

Јапонија за многумина е предмет на љубопитство и фасцинација, но нејзината историја за повеќето луѓе на Западот е целосна непознаница, далечна отприлика колку физичкото растојание до „Земјата на изгрејсонцето“. Ова видео е духовит и ефектен обид да им се доближи јапонската историја на оние кои за неа знаат малку: