[Видео + фото] Протестен перформанс на ФИНКИ: Немаме зграда, учиме пред Влада

Скопскиот булевар „Илинден“ пред Владата денеска се претвори во амфитеатар, место каде гласно се дискутираше и се „држеше настава“, како протестен перформанс на студентите и раководството на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), а притоа за поддршка дојдоа и студенти од различни факултети и организации. Присутните порачаа „ФИНКИ нема зграда, учиме пред Влада“. … Continue reading [Видео + фото] Протестен перформанс на ФИНКИ: Немаме зграда, учиме пред Влада