[Видео] Филмско патување низ „Дизмаленд“, забавниот парк на Banksy

Забавниот парк „Дизмаленд“ на британскиот уличен уметник Banksy е една од највпечатливите инсталации на уметничкиот активизам во светот оваа година. Режисерот Jamie Brightmore тргнува во филмско истражување на „Дизмаленд“ во ова одлично триминутно видео со наслов: „Dismaland: The Official Unofficial Film“: