[Видео] Филипче: Свесни сме дека ранливите категории граѓани тешко стигнуваат до здравствена услуга

Министерот за здравство Венко Филипче, во влогот на Республика говори за проблемот дека одредени категории на ранливи групи граѓани тешко доаѓаат до здравствени услуги.

Решението го гледа во мобилните лекарски тимови кои одат директно на терен. Но, посочува дека многу е важна соработката и со граѓанскиот сектор.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии