[Видео] Banksy објави реклама за забавниот парк „Дизмаленд“

Анархистичкиот уметник Banksy објави видеореклама за неговиот нов забавен парк „Дизмаленд“, кој претставува пародија на забавните паркови и на денешниот конзумеристички свет воопшто.

„Дали нешто ви недостига во животот? Треба ли повеќе да излегувате? Тогаш, запрете се што правите и дојдете на најсреќното место на светот. Ова е забавен парк како ниеден друг. ‘Дизмаленд’ – место на кое вашите соништа се остваруваат. Што чекате?“, вели морничавиот глас во видеото.