Велешки активисти згрижуваат улични животни во импровизиран стационар

Виктор Мазнев од Велес уште од најрана возраст згрижува животни од улица, носејќи ги во својот дом каде ги храни и негува. Подоцна, тој решил својата борба за заштита на правата на животните да ја преточи преку своите активности во Здружението „Гласот на животните“. Мазнев секојдневно го посетува импровизираниот стационар кои тие сами го направиле … Continue reading Велешки активисти згрижуваат улични животни во импровизиран стационар