Ужинка во замена за училишен прибор – хуманитарен настан во Кула

Со цел да се помогне на многуте ученици кои не можат да си дозволат училишен прибор, културниот центар „Кула“ организира предшколска ужинка.

Главна задача на сите присутни е да донесат или да донираат какви било материјали кои би им требале на учениците за време на школската година.

Акцијата ќе се одржи утре, во просториите на Кула, со почеток од 17:30 часот. Организаторите ги повикуваат сите граѓани на хуманитарниот настан.