Условна затворска казна од 6 месеци за Куновски и Савески за демолирањето на канцеларијата на Иванов

Условна затворска казна од 6 месеци добија Здравко Савески и Владимир Куновски за демолирањето на канцеларијата на поранешниот претседател Ѓорѓе Иванов, за време на Шарената револуција пред речиси 6 години. Тие се осудени за кривичното дело учество во толпа што ќе изврши кривично дело. Затворските казни нема да се извршат, ако обвинетите во рок од … Continue reading Условна затворска казна од 6 месеци за Куновски и Савески за демолирањето на канцеларијата на Иванов