Уметност од бел лист хартија

Уметницата Maude White која своите дела ги создава со сечење на форми од бел лист хартија , повторно предизвикува восхит кај публиката со своите прецизни креации. Ограничена со форматот, таа ги истражува поетските композиции на линиите и облиците кои ги креира на хартијата со помош на мал нож. White во моментов работи на својата едиција од цеветови во рамки на нејзината претстојна изложба.

Дел од креациите погледнете подолу: