Ученици „летаат“ низ прозори – Насилството дел од македонското секојдневие

Четворица осмооделенци фрлиле соученичка од прозор на ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ во Општина Аеродром. Настанот кој се случил минатата недела и е пријавен пред два дена во полиција, ја згрози македонската јавност и повторно го отвори прашањето – какви генерации се школуваат во македонските училишта? По првичниот шок, дека се работи за меѓуврсничко насилство, дилемата ја … Continue reading Ученици „летаат“ низ прозори – Насилството дел од македонското секојдневие