Твитер започна со отпуштање работници

Твитер започна со масовно отпуштање вчера, само неколку дена откако Илон Маск стана шеф на компанијата што ја купи за 44 милијарди долари, јавува Радио Слободна Европа. Вработените се информираат за нивниот статус преку електронска пошта. Пред тоа, од технолошката компанија преку ноќ го забранија влезот во канцелариите и пристапот до внатрешните системи. Информацијата за … Continue reading Твитер започна со отпуштање работници