„Треба здрав оброк за секого“ – студентски собранија реагираат на измените за субвенцираниот студентски оброк

Откако на сајтот на Собранието беа објавени законските измени за субвенционираниот студентски оброк, кој треба да има собраниска разврска нареднава недела, универзитетски и факултетски студентски собранија упатија реакции по повод промените. Износот за субвенционираниот студентски оброк со предлогот би се зголемил од 120 на 140 денари, но, велат тие, се предвидуваат поголеми ограничувања кои не … Continue reading „Треба здрав оброк за секого“ – студентски собранија реагираат на измените за субвенцираниот студентски оброк